JBWI & AJK

Pada 9 Ogos 2008, satu perjumpaan pertama penduduk Warisan Indah telah diadakan dengan kehadiran lebin kurang 40 orang penduduk. Hasil pertemuan ini telah dibentuk satu jawatankuasa yang dinamakan “Jawatankuasa Bertindak Warisan Indah” (JBWI). Kemudian mesyuarat pertama AJK JBWI telah diadakan pada 20 Ogos 2008 dengan barisan AJK seperti berikut:

Pengerusi: En Irwan bin Mohd Subri (26, Jalan Warisan Indah 8/2)

Tim. Pengerusi: Hj. Hassim bin Hj. Hamdan (16, Jalan Warisan Indah 8/6)

Setiausaha: En. Thor Wei Jen (29, Jalan Warisan Indah 8/8)

Ahli Jawatankuasa

En. Nor Samsol bin Kamal (47, Jalan Warisan Indah 8/2)

En. Kumar (71, Jalan Warisan Indah 8/2)

En. Shariman (81 Jalan Warisan Indah 8/2)

En. Jimmy Quay Swei Eng (43, Jalan Warisan Indah 8/4)

En. Fhaisol bin Mat Amin (105, Jalan Warisan Indah 8/4)

En. Mohamad Nizam bin Ahmad (66, Jalan Warisan Indah 8/6)

En. Abdul Rashid bin Abdul Aziz (7, Jalan Warisan Indah 8/8)

AJK Wanita

Puan Jaspalelawati binti Jais (66, Jalan Warisan Indah 8/6)

Puan Hasnu bint Ahmad (41, Jalan Warisan Indah 8/8)

40 responses to “JBWI & AJK

  1. Nama saya Azlan Adnan, Saya Pengerusi JMB/JMC untuk Pangsapuri Villa Impian serta Pangsapuri Prima di Kota Warisan. Nombor handphone saya 019-282 9526. Ingin berkerjasama dengan Jawatankuasa Bertindak Warisan Indah

  2. Terima kasih en. azlan. JBWI sedia bekerjasama dengan semua pihak demi perpaduan dan kebaikan penduduk semua, bukan sahaja di warisan indah tetapi juga di kota warisan.

  3. Saya cadangkan web ini menyediakan ruang untuk pembeli atau penyewa rumah….saya tengah mencari rumah untuk di beli.

    • Satu cadangan yang baik. Kalau JBWI ada maklumat akan dipublish dalam blog ni.

      Kepada pemilik rumah yang nak sewakan atau nak jual bolehlah publish kat sini.

    • Salam,
      Saya ada rumah di jln warisan indah 8/6. Jika berminat boleh hubungi saya di email nazar.omar(at)gmail.com. Harga boleh dirunding dan khidmat guaman juga boleh disediakan.

  4. Hari ini saya hantar dengan Pos Malaysia senarai ahli AJK JMC Prima dan JMC Villa Impian kepada semua AJK JBWI. Juga disertakan adalah nombor-nombor telefon yang penting untuk penduduk-penduduk Kota Warisan.

    Kami semua fed up dengan bau busuk dari Ampar Tenang.

    Sekian, wassalam
    Azlan Adnan
    019-282 9526

  5. Saya sedang mencari rumah untuk disewa di kota warisan. sesiapa yang mempunyai maklumat sila hubungi saya Zamzuri 019-3675630.

    • Saya ada rumah Semi D di Jalan Warisan Indah 8/6. Saya bercadang untuk disewakan dalam tempoh 2 tahun terdekat ini. Segala urusan penyewaan noleh kemukakan SMS ke no. tel 0122795494

  6. saya sedang mencari rumah di sana antara prima villa atau villa impian..sesiapa yang hendak menyewa tolonglah hubungi saya miza0126697381…lama dah saya ronda kawasan sana…tapi takde pun yg iklankan…

  7. Salam…KPKT menghubungi saya hari ini mengenai laporan yang saya hantar kepada GP berkenaan defect yang tidak dilayan. Pegawai yang memantau kes ini memaklumkan dia akan follow up with GP. Saya juga menyarankan kepada beliau supaya buat site visit bersama dengan jabatan atau kementerian yang terlibat supaya lihat sendiri kualiti rumah disekitar Warisan Indah. We need to have a long term solution for this and i feel that its good if we can go thru the JBWI but the most important thing is we must work as a team to teach GP a good lesson. We can not only hightlight the quality of our houses but anything that need the Government attention. Will let everyone knows the update.

  8. Hi, Can i get the contact details of our Chairman of JBWI – En Irwan bin Mohd Subri . Both email and Hp number will be good.

    Thanks

  9. salam semua,
    Saya ingin bertanya, berapa lama proses untuk mendapatkan sijil menduduki rumah baru (CF)?Saya tak sabar nak mendiami rumah baru saya

  10. Saya baru mendapat surat bg pembayaran cukai pintu ,,, mak oi mahal betul …dalam rm500++ … minta persatuan penduduk tolong merayu kat majlis perbandaran sepang agar dapat mengurangkan pembayaran cukai pintu nih. Saya penduduk jalan warisan indah 8/6

  11. ada rumah utk disewa tak kat area kota warisan ni?last week survey, byk kosong tp tak letak banner.xtau nk jual or sewakan.harap boleh bantu

    • saya pun mengalami nasib yang sama seperti ana, mencari rumah untuk disewa. Banyak kosong tapi tiada banner. Ada sesiapa boleh membantu? atau tahu mana2 rumah untuk disewakan di area sana?? Linda

  12. salam, saya sedang mencari rumah untuk disewa, baru pindah dari johor ke sini..boleh hubungi saya di 012-572 4560..rumah satu tingkat pun ok..

  13. Salam,
    Saya memerlukan rumah di Kota Warisan. Sama ada untuk dijual atau disewa. Teres setingkat atau semi-D setingkat. Minggu lepas survey memang ada banyak Semi-D yang kosong dan ada yang terbiar. Bagaimana nak contact tuan rumah tu? JBWI ada senarai semua owner rumah tak? Jika tidak, bagaimana nak hubungi tuan rumah terbiar ni untuk kami beli/sewa?
    Sila hubungi 019-2198993 atau dukeaxr@yahoo.com. Terima kasih

  14. Salam,..saya mencari umah di kota warisan sama ade nak jual/sewa. Kerja di Cyberjaya. Ramai gak student saya CUCMS nak cari umah sewa. pls… call saya Mizie. 0123065969

  15. dah lama sy perhatikan rumah teres setingkat terbiar sebelah cyberia, cyberjaya. Cam ner nak hubungi develper rumah ni ?

  16. Rumah sy hendak disewakan tetapi belum dpt CF lg. Rumah mcm dah siap. Akan diberitahu dalam masa terdekat jika utk disewakan. Insyaallah.

    Faiz

  17. Salam semua..

    Saya ada rumah di jln warisan indah 8/8 untuk disewakan..double storey link house..
    Sesiapa yg berminat boleh email saya & bg contact no..nt sy call..
    Penyewa lama maybe nk pindah july ni so aug’12 dh boleh masuk..
    Tq..

  18. Saya ada rumah untuk disewakan di Jalan Warisan Indah. 4 rooms with attached bathroom, please pm or sms 012-2325948 if you are interested. You can move in Sept 2012.

    • Kakshe,
      Klu nk cepat dpt penyewa contact no ni 0124259383, dia blh carikan tetapi dia charge first month sewa.

  19. salam,saya bakal berkahwin pada 1/9/2012 saya dan bakal suami bekerja di putrajaya. kami ingin mencari rumah sewa dlm lingkungan rm450-rm550 untuk kemasukan hjung ogos atau awal sept 2012 kalu ada blh sms 019-9239697 nora. tq

  20. assalamualaikum.,warga kota warisan🙂

    mai & hasben tgh cr umah utk disewa di kota warisan. sblm ni kami dah cr rumah dijln warisan mulia,jln warisan permai,jln warisan permai & jln warisan megah tp kebykknnya hanya utk dijual..boleh mai tau brapa sewa umah utk rumah 2tingkt atau semi setingkt dikota warisan.,?

    kami bercdng nk pindah dlm bln oct or nov..

  21. salam,

    Saya ada apartment untuk dijual di Block J, 1st Floor megah villa apartment, jalan warisan megah 1/6, kota warisan. Built-up 688 sq. ft dengan 3 bilik tidur & 2 bilik air. Harga 80k dgn deposit 1k kalau berminat. Boleh hubungi saya, en Jai di 018-3547686 untuk berbincang lebih lanjut.

  22. Salam..
    Saya tengah mencari rumah sewa di sekitar KotaWarisan ni.. Sekiranya ada mohon hubungi saya untuk kemasukan segera … zura 0139230978.. Tq

  23. sy berminat untuk beli/sewa rumah semi D setingkat atau teres 2 tingkat di kota warisan. jika ader sila hubungi sy 0123654013.

  24. Saya minat beli rumah di semi D setingkat atau teres 2 tingkat di kota warisan, Jika ada sila hubungi saya 0197719629 atau
    atau sewa di aparment di kota warisan

  25. Assalamualaikum,
    Saya Intan Nazuha binti Abdullah. Pelajar part time PHD UKM. Saya membuat kajian tentang keberkesanan modal sosial di dalam komuniti berpagar. Jadi saya tertarik dengan program bersama penduduk yang dianjurkan oleh AJK penduduk di Kota Warisan dan ini sekaligus dapat mengeratkan hubungan sesama penduduk dan masalah jenayah dapat ditangani. Saya ingin memohon kerjasama dari pihak AJK penduduk untuk memberi kebenaran kepada saya membuat kajian di kawasan ini. Bagaimana saya boleh menghubungi pengurusi taman ini bagi tujuan yang seterusnya. Berikut adalam alamat email saya intannazuha@hotmail.my. Sekian terima kasih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s