Taklimat Rukun Tetangga Warisan Indah

Untuk makluman semua penduduk Warisan Indah, permohonan JBWI untuk menubuhkan Rukun Tetangga di Warisan Indah telah mendapat respon positif daripada Pejabat Perpaduan Daerah Sepang. Saya telah menerima surat rasmi daripada Pejabat Perpaduan Daerah Sepang berhubung perkara ini.

Langkah seterusnya seperti yang diminta oleh Pejabat Perpaduan Daerah Sepang ialah mengadakan taklimat berkenaan penubuhan Rukun Tetangga di Warisan Indah. Taklimat ini akan disampaikan oleh pegawai Pejabat Perpaduan Daerah Sepang sendiri.

Majlis taklimat tersebut akan diadakan pada tarikh yang akan ditentukan kemudian. Harap maklum!!!

Advertisements

One response to “Taklimat Rukun Tetangga Warisan Indah

  1. Pad apendapat saya mengadakan rukun tetangga amatlah dialu-alukan, tetapi sebagaimana yang kita ketahui, amalan ini amat memerlukan kerjasama dari setiap penduduk bagi menjayakannya, kalau tidak ia kakan hanya membebankan bagi meraka yang terlibat, saya rasa kita semua faham dengan apa ynag dimaksudkan oleh saya.
    Tidak dinafikan masing-masing mempunya urusan masing-masing yang perlu diuruskan dan masa yang ada amat berguna sekali kepada semua.
    Penduduk baru di jalan 8/14 dan 8/16 akan masuk rumah masing -masing tidak lama lagi, maka semakain sibuklah kawasan kita ini.
    Warisan indah akan menjadi besar, mungkin kita dapat membahagikan kawasan-kawasan yang lebuh kecil bagi mudah membuat rondaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s