Aduan

Sabtu lepas saya berjumpa dengan Mr Chang, GM Gema Padu. Saya dah ajukan beberapa masalah Warisan Indah kita pada dia terutama aduan yang yag lambat diambil tindakan. Dia minta supaya kita listkan aduan secara bertulis sekali lagi dan bagi kepada Asmadi.

Saya tahu kita dah banyak kali buat aduan tapi takda tindakan. Oleh sebab dia dah janji nak selesaikan, saya harap tuan-tuan dan puan-puan tolong serahkan aduan semua tu kepada saya dulu. Saya akan kumpulkan dan beri kepada gema padu. Lepas ni kalau lambat atau tiada juga tindakan kita boleh pi sembur mr chang tu sebab dia dah janji.

Saya harap tuan-tuan dan puan-puan boleh serahkan aduan2 tu pada saya sebelum 21 Mac 2010.

14 responses to “Aduan

  1. Ustaz,
    Terima kasih atas usaha yg dibuat. Saya ingin mengajukan masalah jalan depan rumah saya WI 8/14 yg selalu kotor kerana menjadi laluan lori GP. Pernah sekali Mr Chang ni berjanji dgn meminta kami bersabar 1-2 bulan sebelum masalah ni selesai tetapi sekarang ni dah lebih dari 4 bulan tapi masih belum selesai.
    Jalan penuh dgn pasir dan berhabuk tanpa ada usaha berterusan untuk membersihkan jalan ini. Pernah 1-2 kali saja GP basuh dgn air and that’s it. Sampai sekarang mereka buat tak tahu je.
    Harap dapat Ustaz ajukan masalah ini kepada mereka. Terima kasih.

  2. Kenapa lampu jalan di Jalan Warisan Indah 8/8 tidak menyala sekian lama. Saya telah hubungi GM tapi senyap saja. Mohon bantuan demi keselamatan penduduk di Jalan Warisan Indah 8/8. Terima kasih.

  3. Ustaz satu lagi aduan yang saya nak tambah untuk ustaz ajukan pada GP.

    Jalan WI 8/14, jalan yg betul2 berhadapan dgn rumah saya kerap dinaiki air apabila setiap kali hujan lebat. Ianya cuma berlaku di depan rumah saya sahaja. Rasa2nya yang lain tak terlibat.

    Sudah lebih dari 6 kali kejadian ini berlaku. Setiap kali ia berlaku, selut dan lumpur akan ditinggalkan setelah air surut. Biasa la GP ni, nak diketuk baru nak berjalan. Saya dah tak larat nak telefon everytime banjir ini berlaku untuk GP hantar orang supaya bersihkan jalan di hadapan rumah saya. Dan bukan everytime saya call they all datang buat.

    Jadi saya nak GP cari permanent solution to this problem bukan alasan. Harap dapat ustaz ajukan perkara ini kepada mereka.

    Terima kasih. (Saya ada masih simpan gambar2nya, kalau ustaz nak tolong beritahu saya).

    • ok… kalau ada gambar tu lagi bagus… nanti en murtada print out… kalau ada tangkap video lagi bagus…. so burn dalam cd… ni cara yg saya buat dulu… sama gak 8/2 dulu masa hadapai banjir kilat… nanti kita set masa bila kita nak pi serang GP

  4. Salam Ustaz,
    Kawasan pejalan kaki (so call green lane) between rumah end lot di jalan 8/12 dan 8/14 masih lagi belum ditambak dengan tanah, ait bertakung, menjadi sarang pembiakan nyamuk, dan lubang longkangnya tidak ditutup, dan pernah anak anjing mati didalam lubang longkang, nasib baik bukan anak-anak saya, rasanya kalau kena pada keluarga saya, dah lama kawasan tu ditambak di turap dengan rumput……..
    Harap aduan saya ini dapat di masukkan dalam listing aduan Ustaz. Saya dah masukkan dalam aduan masa masuk rumah setahun lebih dahulu tapi tiada response.

  5. Ustaz,
    Untuk pengetahuan malam semalam banjir kilat berlaku lagi di depan rumah saya. Ini kejadian kedua dalam masa seminggu. Surat aduan kedua telah pun saya hantar pada GP walaupun saya tahu tidak akan dilayan kalau surat perseorangan ni.

    Tetapi sekurang2nya they all ni tak boleh nak beri alasan tiada aduan dibuat bila kita pi serang GP nanti.

    Puncanya telah pun saya ketahui. Longkang (rumah yang belum siap )yang berhadapan dgn rumah saya ni tersumbat. Air overflow dari longkang tersebut dan mengalir ke rumah saya.

    Fakta ini telah pun saya beritahu pada GP di dalam surat tersebut. Tapi saya tak mengharap sangat sbb tahu they all ni terencat akal, takkan faham kandungan surat tu.

    Salinan surat serta gambar telah pun dihantar pada KPKT dan juga pihak MPS termasuk mengadu melalui e-aduan.

    Harap2 dapat pihak JBWI bekerjasama dgn saya untuk mengatasi masalah ini. Terima kasih.

    • agree with Maikel… i have already submited the form😀
      Last week i saw TM doing somethings at traffic light outside, not sure they fixing fibre optic :p

  6. just want to ask if anyone having issue on Digi coverage issue aroun Jalan Warisan Indah 8/x ?
    Maybe we can send the petition to MPSepang to speed up the process to allow Digi to setup a tpwer nearby… it’s suffering with unstable coverage😦

    • Kenny, Digi line is terrible in Kota Warisan, I’m not sure MPSepang is the right party to complaint about it. There is one tower beside Warisan Indah (inside orang asli village). I think the practice is all telco must share the tower. Maybe can report to Digi about this. Maxis and Celcom has no problem here.

  7. tahniah di atas usaha tuan-tuan yang telah membuat laporan / aduan berkaitan kes curi pasir di sekitar kota warisan. nampaknya ada 2 kes di sini yang masuk dalam buletin utama:

    1. Curi pasir – berita semalam
    2. Curi diesel subsidi – minggu lepas

  8. Kenny, im using Digi as well, i’ll be moving into 8/6 early or middle next month. I have made an official complaint to Digi on 5th March but i only got the response on 23rd of March and their response was below,

    “Our finding indicates of a proposed plan at Kota Warisan this year, however we are unable to confirm an exact timeline. Please be advised that this will be further subjected to the necessary approval from relevant authorities.

    Should you have any queries, please feel free to email me in the meantime. Alternatively, our general Customer Service email address would be custsvc@digi.com.my.

    Thank you for being our customer.”

    Not sure what we can do as a consumer since their reply is as such. Maybe we can try to approach SKMM to see what they can do since all telco is under them.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s