Ibadat Korban

Untuk makluman semua penduduk Warisan Indah, JBWI akan turut serta dalam ibadah korban pada tahun ini. 1 ekor lembu akan dikorbankan hasil dari hajat beberapa orang penduduk Warisan Indah. 

Penyembelihan lembu tersebut akan diadakan pada hari Sabtu 28 November 2009 (hari Sabtu raya ke dua) jam 8 pagi di Surau al-Hijrah, Kota Warisan. JBWI terpaksa bergabung dengan pihak surau kerana ketiadaan orang yang boleh mengurus penyembelihan dan melapah lembu tersebut di sini. Jumlah semua lembu yang dikorbankan di surau tersebut adalah sebanyak 6 ekor.

JBWI mengharapkan semua penduduk Warisan Indah (lelaki dan wanita) yang berkelapangan pada hari tersebut untuk turun membantu kerana pihak surau memerlukan tenaga kerja yang ramai bagi melicinkan gerak kerja pada hari tersebut. Ia merangkumi kerja melapah, memotong, memasak dan sebagainya. Insya Allah makan tengahari disediakan oleh pihak surau.

Insya Allah kita tunjukkan bahawa penduduk Warisan Indah sedia membantu urusan korban pada hari tersebut. Tapi jangan datang lenggang je, bawalah pisau, golok, parang, kapak dan seumpamanya…

Kepada penduduk yang menempah bahagian korban tersebut juga perlu hadir pada hari tersebut! Harap maklum.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s