Pelancaran Dana Pembesaran Surau Kota Warisan

Memandangkan bilangan penduduk Kota Warisan (terutama yang beragama Islam) telah bertambah dan seringkali waktu solat Jumaat, bilangan jemaah terkadang melimpah keluar. Oleh itu AJK Pembangunan Surau al-Hijrah, Kota Warisan bercadang untuk membesarkan ruang solat sedia ada (di sebelah belakang). Pembesaran ini meliputi ruang solat tambahan (muat hingga 1500 jemaah), perpustakaan, bilik pengurusan jenazah, bilik kuliah dan lain-lain.

Kos pembesaran itu dianggarkan lebih kurang RM 500,000 dan pihak AJK Pembangunan Surau bersetuju supaya setiap keluarga Islam di Kota Warisan menyumbang minima RM 60 (sekaligus atau ansuran) di samping dana luar yang akan dicari oleh pihak surau sendiri. Sumbangan RM 60 itu bukanlah wajib, terpulanglah kepada semua penduduk Islam sama ada ingin menderma atau tidak, namun digalakkan menderma dan sumbangan lebih daripada itu dialu-alukan.

Justeru, untuk kawasan Warisan Indah, wakil rasmi yang dilantik ialah Ustaz Irwan bin Mohd Subri (013-3543594 / No. 26, Jalan Warisan Indah 8/2) dan En. Yazaly bin Yahya (012-2161292 / No. 55, Jalan Warisan Indah 8/2). Wakil rasmi ini mempunyai kad pengenalan khas surau dan pastikan setiap pembayaran hanya dibuat kepada penama tersebut sahaja. Sila pastikan juga, setiap sumbangan tuan-tuan dan puan-puan diberi resit rasmi. Tuan-tuan dan puan-puan boleh memberikan sumbangan sehingga 31 Disember 2009.

Nota: Pembayaran sumbangan melalui Bank in, Internet Banking atau cek hendaklah dibuat atas nama “Pembangunan Surau al-Hijrah Kota Warisan” (Affin Bank, Kota Warisan: No. Akaun 106620000232).

Satu majlis rasmi pelancaran dana tersebut dan kenduri sekampung akan diadakan pada:

Tarikh: 16 Ogos 2009 (Ahad)
Masa: 9.15 malam
Tempat: Surau al-Hijrah, Kota Warisan
Pentazkirah: Prof. Madya Dr. Habib bin Mat Som (Uni. Malaya)
Perasmi: Dato’ Hj. Abdul Majid bin Omar (Tim. Mufti Negeri Selangor)

Tentatif Program:

6.30 pm : Bacaan Yasin, Tahlil dan Doa Selamat
7.30 pm : Solat Maghrib Berjemaah
8.00 pm : Makan (Kenduri Sekampung)
8.45 pm : Solat Isyak Berjemaah
9.15 pm : Majlis Perasmian Pelancaran Dana Pembesaran Surau
10.45pm : Bersuarai

Nota: Majlis akan diserikan lagi dengan bacaan al-Quran oleh Us. Anuar Hasin (Juara Akademi al-Quran ke-2) dan persembahan nasyid kumpulan Instinct (Juara Carta Nasyid IKIM.FM). Semua muslimin dan muslimat dijemput hadir.

Advertisements

2 responses to “Pelancaran Dana Pembesaran Surau Kota Warisan

  1. Saya cadangkan ustaz sebut no rumah ustaz dan En Yazaly. Mungkin ada yang nak hantar sumbangan Dana ini ke rumah atau boleh letak cek dlm peti surat. Boleh transfer-thru-internet/bank-in terus ke?

  2. terima kasih abc… saya dah updatekan maklumat tu… online banking pun bole gak… sila rujuk post untuk no akaun…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s