Kelas Asas Fardu Ain Untuk Remaja

Dimaklumkan kepada semua penduduk Warisan Indah yang ada anak remaja lelaki dan perempuan (13-17 tahun). Satu kelas Asas Fardu Ain akan diadakan pada setiap Sabtu (selepas Maghrib) di surau al-Hijrah, Kota Warisan bermula 13 Jun 2009 ini. Kelas ini akan dibimbing oleh Us. Zairul al-Adib (imam surau al-Hijrah) dan Us. Irwan Mohd Subri (Pensyarah Kanan, USIM). Berita baiknya ialah tiada yuran dikenakan atau dalam bahasa mudahnya PERCUMA. Hanya perlu bayar buku yang berharga RM 16.00 (Buku Asas-Asas Fardu Ain oleh Allahyarham Us. Sulaiman Endut seperti di bawah).

Fardu Ain

FAKTA: Ramai di kalangan remaja muslim yang tidak tahu asas-asas fardu ain yang wajib diketahui oleh mereka. Sayangilah anak dengan menghantar anak-anak remaja kita untuk mendalami asas-asas fardu ain, apatah lagi kita sendiri tidak sempat mengajar mereka tentang perkara tersebut. Kelas akan dibimbing secara teori dan praktikal. Wang bukan alasan sebab kelas adalah percuma!

Untuk mendaftar, datang terus ke surau al-Hijrah, Kota Warisan pada Sabtu malam dan sila berjumpa dengan Us. Zairul al-Adib atau Us. Irwan Mohd Subri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s